Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, καθώς δύναται να βελτιώσει αισθητά τις σωματικές αναλογίες, διορθώνοντας τοπικές υπερλιπώσεις μέσω σχεδόν μη ορατών τομών. Πραγματοποείται με αφαίρεση του περιττού λίπους που έχει συσσωρευθεί τοπικά σε περιοχές του σώματος, όπως: άνω άκρα, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί, μηροί, κνήμες, πρόσωπο, λαιμός (προγούλι).

ΑΝΩΔΥΝΗ

Η επέμβαση είναι ανώδυνη.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Σύντομη επάνοδο στην εργασία, ενώ σε πλήρη δραστηριότητα σε 4-5 εβδομάδες.

ΣΗΜΑΔΙΑ

Μη ορατές τομές.

 • Λιποαναρρόφηση: Ποια τα αποτελέσματα της;

  Τηρώντας λοιπόν τα απαραίτητα βήματα με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης μειώνεται το περιττό βάρος και λίπος αν το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ αν είναι σε φυσιολογικά υγιές βάρος και απλά αντιμετωπίζει πρόβλημα σε τοπικά σημεία τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι θεαματικά και μόνιμα καθώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε ατόμου.

  Η περιοχή που έχει υποστεί τέτοιου είδους επέμβαση δεν ανταποκρίνεται σε αύξηση του όγκου λόγω της αφαίρεσης μεγάλου  πληθυσμού λιποκυττάρων.

  αποτρίχωση λέιζερ άνδρας κοιλιοπλαστική
 • Που εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση;

  Η κλασσική λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία, κατά την οποία γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνάει μια κάνουλα η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος.

  Με την βοήθεια της κάνουλας αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και καταλήγουν σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η ποσότητα λίπους ενώ οι οπές κλείνουν μόνες τους χωρίς ράμματα και ουλές. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ανάλογη περιοχή κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κορσέ για αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος.

  αποτρίχωση λέιζερ άνδρας κοιλιοπλαστική

Πληροφορίες για τη Λιποαναρρόφηση

Μέσος χρόνος θεραπείας: 1 – 4 Ώρες (ανάλογα τον αριθμό περιοχών).
Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: 1 φορά.
Αριθμός Συνεδριών Απαιτούνται: 1 θεραπεία / σημείο.
Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό.
Διάρκεια αποθεραπείας: Ξεκούραση 2 ημέρες μετά το χειρουργείο.
Διάρκεια Αποτελέσματος: Μόνιμο.

Ποια είναι τα οφέλη της λιποαναρρόφησης;

 • Μόνιμα αποτελέσματα
 • Ο λιπώδης ιστός δεν αναγεννάται
 • Οι περιοχές που αντιμετωπίστηκαν με την επέμβαση, δε θα ξαναπαρουσιάσουν πρόβλημα.

Κλείσε ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση