Ωτοπλαστική

Τα «αφεστώτα ώτα», ευρέως γνωστά ως πεταχτά αυτιά, είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων. Συγκεκριμένα ένα 5-7% του παγκόσμιου πληθυσμού γεννιέται με πεταχτά αυτιά.

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η ωτοπλαστική συνήθως μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ιατρικό μας χώρο ή σε ιδιωτική κλινική εάν χρειαστεί ολική νάρκωση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα σπίτι του χωρίς να χρειαστεί παραμονή στην κλινική.

ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Η αναισθησία εξαρτάται από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση του ασθενούς σε μικρές ηλικίες γίνεται γενική νάρκωση και σε ενήλικες τοπική ή μέθη (υπνοχάλαση).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Συνήθως διαρκεί περίπου 1 ώρα.

 • Τι είναι η Ωτοπλαστική

  Η ωτοπλαστική μειώνει την απόσταση στην οποία εκτείνονται τα αυτιά από το κεφάλι και τα προεξέχοντα ώτα δεν αποτελούν πλέον σημείο εστίασης της εμφάνισής σας.

  Στο πλαίσιο της ωτοπλαστικής, είναι ανάγκη να αναφερθούμε όχι μόνο στη διόρθωση των αφεστώτων ώτων αλλα και σε άλλες δυσμορφίες των αυτιών, όπως είναι η σμίκρυνση των μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός (μικρωτία ή ανωτία), τα πεταχτά λοβία, η μεγάλη κόγχη του πτερυγίου του αυτιού.

  Τέλος, υπάρχουν και άλλες δυσμορφίες όπως στα πτερύγια των αυτιών, οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με την κατάλληλη χειρουργική τεχνική ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα.

 • Ωτοπλαστική: τα στάδια της επέμβασης

  Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία στους ενήλικες. Η Ωτοπλαστική επέμβαση ξεκινά με μια τομή ακριβώς πίσω από το αυτί, στην φυσική πτυχή όπου το αυτί συνδέεται με το κεφάλι.

  Μέσω της μικρής αυτής τομής στο πίσω μέρος του αυτιού, αποκολλάται ο χόνδρος από το δέρμα και κατόπιν λυγίζεται προς τα πίσω στην επιθυμητή θέση. Παράλληλα μπορεί να πραγματοποιηθεί – ανάλογα με το πρόβλημα – αφαίρεση τμήματος της κόγχης ή αδυνάτισμα (scoring) του χόνδρου, βελτιώνοντας την πτύχωση των αυτιών.

  Ο Πλαστικός Χειρουργός θα αφαιρέσει τις απαραίτητες ποσότητες χόνδρου και δέρματος που απαιτούνται για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα. Μετά την επίτευξη του επιθυμητού σχήματος, ο χειρουργός θα εφαρμόσει ράμματα για να στερεώσει το αυτί έως ότου επέλθει επούλωση.

  ωτοπλαστική πεταχτά αυτιά άνδρας

Βελτίωση σημείων

Επιπλέον με την επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να γίνει διόρθωση και της εξωτερικής εικόνας των αυτιών, όπως:

 • τον λοβό του αυτιού
 • τα μικρά και βαθιά με προπέτεια αυτιά
 • τα οστρακοειδούς σχήματος αυτιά, από τα οποία λείπουν οι εξωτερικές πτυχώσεις και η καμπύλη του εξωτερικού στεφανιού

#ears  #surgery  #athens  #patras #greece  #surgeon

Κλείσε ραντεβού για δωρεάν ενημέρωση